Svenska Filminstitutet fördelar stöd till kommunalt finansierad verksamhet, både i skolan och på fritiden, med syftet att ge barn och ungdomar möjlighet till kvalitativa filmupplevelser och fördjupade kunskaper om rörliga bilder. Sista ansökningsdag för hösten 2024 är 14 oktober.
Med detta i åtanke vill jag ta tillfället i akt att uppdatera er om mitt filmpedagogiska utbud!
Besök Svenska Filminstitutet för att läsa mer och söka stödet här.
Stop motion-animation (Rek. för åk 1-9)
Genom stop motion-animation skapar eleverna korta filmer med hjälp av iPads och lera. Filmlabben anpassas i längd och upplägg beroende på era önskemål och förutsättningar.Jag erbjuder kortare workshops där eleverna får prova på tekniken, men också fördjupade workshops som täcker idéutveckling, dramaturgi, manus, planering, genomförande och efterbearbetning.Stop motion-filmlabben har varit de mest efterfrågade under åren. De har visat sig vara en utmärkt plattform för lärande och känslohantering, samt ett nytt sätt att uttrycka sig på när orden inte räcker till eller när språket är nytt.
Fiktionsfilm (Rek. för åk 4-9)
Eleverna producerar en fiktionsfilm från idé till färdig produktion och arbetar både framför och bakom kameran. Vi fokuserar på idéutveckling, dramaturgi, manus, planering, teknik, produktion och efterbearbetning.
Fördjupningsworkshops (Rek. för åk 4-9)
Vill ni fokusera på en särskild del av produktionsprocessen? Jag erbjuder även workshops med fokus på specifika områden, såsom:
Idéutveckling
Manusproduktion
Bildmanus
Teknik, kamera, ljud och ljus
Redigering/klippning av film
Greenscreen-produktion
Tematiska filmlabb
Mina workshops kan även kopplas till specifika teman, som exempelvis demokrati, barnkonventionen, böcker som deltagarna har läst eller andra ämnen.
De flesta av mina workshops kan genomföras digitalt.
Önskas filmworkshops för yngre barn? Kontakta mig gärna!
Besök Svenska Filminstitutet för att läsa mer och söka stödet här.
Comments